Mini symposium Het Utrechts Landschap afscheid Hans Hoogewerf

Stichting Natuur en Landschap Lage Vuursche e.o. was vrijdag 13 oktober aanwezig (met George Muijsson en Paul Bosch van Drakestein) bij een mini symposium georganiseerd door Het Utrechts Landschap in het kader van het afscheid van haar boswachter Hans Hoogewerf. Hans is na 40 jaar in dienst te zijn geweest bij Het Utrechts Landschap als boswachter / terreinbeheerder met pensioen gegaan. De locatie was De Hooge Kampse Plas bij Groenekan.

Hooge Kampse Plas: Link

Dat Hans een geliefde en gerespecteerde kenner was van de natuur bleek wel uit het feit dat het een druk bezochte bijeenkomst was. Er waren onder andere mensen van de provincie, de gemeente De Bilt, Goois Natuurreservaat, Stichting Dassenwerkgroep Utrecht en ’t Gooi, IVN De Bilt, Stichting Milieuzorg Zeist e.o., vanzelfsprekend veel collega’s van Het Utrechts Landschap en natuurlijk vele andere vrienden en bekenden van Hans.

Er was een presentatie van bioloog en roofdierspecialist (en eigenaar van Bureau Mulder-natuurlijk) Jaap Mulder over de Das en het onderzoek dat hij doet naar de effecten voor de Das in verband met de werkzaamheden aan de A27 en de A1.

Vervolgens was er was een presentatie door Hens Runhaar (1) over zijn onderzoek naar de perceptie van de Das zoals weergegeven in de media (met name kranten) over de afgelopen decennia. 

Daarna was er een rondleiding door K3Delta die in samenwerking met Het Utrechts Landschap sinds 2010 bezig zijn zijn de verondieping en herinrichting van de Hooge Kampse Plas. Het project De Hooge Kampse Plas verbindt ecologische, recreatieve en maatschappelijke doelen met elkaar. Deze driehoek van duurzame doelen maakt dit project uniek. 

Project Hooge Kampse Plas: Link

De middag werd beëindigd met een receptie. 

P.s. Van de giften die Hans Hoogewerf heeft ontvangen, heeft hij een bedrag gedoneerd aan Stichting Natuur en Landschap Lage Vuursche e.o., waarvoor veel dank.

(1) Hens Runhaar is buitengewoon hoogleraar Beheer van biodiversiteit en agrarisch landschap aan Wageningen Universiteit, associate Professor of Environmental Governance aan Universiteit Utrecht, bestuurslid van Utrechts Landschap en bestuurslid van de Stichting Dassenwerkgroep Utrecht en ’t Gooi.

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*